Mantar ve patatesle yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir yemek...
MALZEMELER
9 yemek kaşığı sıvı yağ 500 gr. patates Tuz ve karabiber 200 gr. mantar Bir paket mantar çorbası Soğan 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
500 gr. patatesi yıkayıp kabukları ile beraber dirice haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve doğrayın. Büyük bir tavaya 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Patatesleri kızdırdığınız sıvı yağda iyice kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
• Diğer tarafta 200 gr. mantarı yıkayıp kuruladıktan sonra dilimleyin. 3 yemek kaşığı sıvı yağda her taraflarını güzelce kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
• Bir paket mantar çorbasını pakette belirtilen su miktarının yarısı ile hazırlayın. Bir demet aze soğanı ayıklayın, halka halka doğrayın, çorbadan hazırladığınız sosa katıp bir taşım kaynatın.
• Patates ve mantarları yağladığınız ısıya dayanıklı bir kaba koyup üzerlerine sosu dökün. En üste 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri serpip 250° sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 10 dakika pişirin.