En son konular | » Trabzonspor ADANADA puansız KaldıCuma Ekim 06, 2023 8:38 am tarafından Muhtesim» Fırtına Adana'da EsemediCuma Ekim 06, 2023 8:36 am tarafından Muhtesim» spartak trnava 1 - 2 FenerbahçePerş. Ekim 05, 2023 10:08 am tarafından Muhtesim» Fenerbahçe 5 - 0 Rizespor Paz Ekim 01, 2023 8:41 am tarafından Muhtesim» Adana Demirspor beşiktaşı farklı yendiCuma Eyl. 29, 2023 7:25 am tarafından Muhtesim» Makber Hafız BurhanSalı Eyl. 26, 2023 9:40 am tarafından Muhtesim» Emir Sultan Kümbeti ve Camii /ahlat /BitlisPtsi Eyl. 25, 2023 7:54 am tarafından Muhtesim» Selçuklu Mezarlığı / ahlat / BitlisPtsi Eyl. 25, 2023 7:48 am tarafından Muhtesim» Eski MardinPtsi Eyl. 25, 2023 7:41 am tarafından Muhtesim» Esenlik Köyü (ABRİ) CAMİİ /MUŞPtsi Eyl. 25, 2023 7:35 am tarafından Muhtesim |
Kur’an-i Kerim OgReN |
sitene ekle
| |
İstiklal Marşı | İSTİKLAL MARŞI
|
| | Kremalı Patates Çorbası | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: Kremalı Patates Çorbası C.tesi Mart 19, 2011 12:58 am | |
| Malzemeler, 3 adet orta boy patates 2 su bardağı ılık süt 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı tereyağı 1 kutu süt kreması 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı, Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Tencereye patatesleri alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 5 su bardağı su ve 2 su bardağı ılık sütü yavaşça tencereye ilave edin. Topaklanmasını engellemek için sürekli karıştırarak kaynatın. Çorba bir taşım kaynadıktan sonra patatesleri tencereye ekleyin. Kremayı çorbaya ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan indirdikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin. Damak tadınıza göre ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. Püf Noktası: Çorbanızın kıvamı koyu olursa azar azar sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz. |
| | | | Kremalı Patates Çorbası | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap verebilirsiniz
| |
| |
| |