Ruh HaLi : Hangi ülkedensiniz : Mesaj Sayısı : 1060 Teşekkür Sayısı : 1847 Kayıt tarihi : 01/11/08
Konu: fenerbahçe'li kolay bacaklı çorba Paz Kas. 16, 2008 10:42 am
Fenerbahçeli çorba da olurmu demeyin insanın sülalesindeki bütün beyler Fenerbahçeli olursa tepeden tırnağa kullanılan her materyalde sarı lacivert oluyor otomatikman;)))Vallahi bana kalırsa hangi takımlı olursa olsun benim bildiğim tek birşey varki;hem doyurucu hem yapımı kolay hemde isminden dolayı çocukların severek yedikleri bir çorba olduğu;))
KOLAY BACAKLI ÇORBA
MALZEMELER:1 yada 1,5 subardağ yeşil mercimek kişi sayısına göre çoğaltılabilir.(ister geceden ıslatın isterseniz benim gibi düdüklü tencere de pişirin.Ben diğer tüm malzemeleri 1 subardağı mercimeğe göre veriyorum) 1 Adet soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 5 su bardağı su 2 avuç erişte ÜZERİ İÇİN.Sıvı yağ,nane ve kırmızı pul biber. YAPILIŞI:Dediğim gibi isterseniz bir gece evvelden mercimeğinizi ıslatabilirsiniz bu ertesi güne pişmesinde kolaylık sağlar yada düdüklü tencere de haşlayabilirsiniz.Yalnız tam haşlamadan önce bir taşım kaynatın hem kara renkli suyunu çıkarmış olursunuz hemde mercimek oldukça gazlı bir bakliyat türüdür bu şekli ile pişirilirse gazından da kurtulursunuz.
Yarım haşladığınız mercimeğimizi süzerek bir kenara alıyoruz.Bir tencerenin içine soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve çok çok az sıvı yağ ile pembeleştiriyoruz mercimeklerimizi ve salçamızı da ilave edip onlarlada bir iki dakika çeviriyoruz (aslında mercimek yemeğinin aynısını yapmış oluyoruz ilk defa mercimek yemeği yapacak olan arkadaşlarım suyunu az koyar ve bu şekli ile pişirirlerse mercimek yemeğini yapmış olurlar)Kavurduğumuz soğan,salça ve mercimeğimizin üzerine suyumuzu da ekleyip tenceremizin kapağını yarım kapatıyoruz ve iyice mercimekler yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz bu aşamadan sonra eriştemizi de ilave ediyoruz. Yıkadığımız nanemizi,kırmızı pul biberimizi ve yağımızı yakıp pişen çorbamızın içine alıyoruz şöyle bir karıştırdıktan ve de altını söndürdükten sonra dilediğiniz oranda tuz ilavesini yapıyoruz.(Tuz ilavesi bakliyat piştikten sonra yapılır ki kurubakliyat kendini sıkıp uzun sürede pişmesin.) AFİYET OLSUN...