.Sözüm Ona.
OOO KİMLER GELMİŞ
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Image-6F24_4B24C70E
Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...


.Sözüm Ona.
OOO KİMLER GELMİŞ
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Image-6F24_4B24C70E
Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...


.Sözüm Ona.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.Sözüm Ona.

.____ SÖZÜM ONA ____.
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapİLetiŞiM
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» Trabzonspor ADANADA puansız Kaldı
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimeCuma Ekim 06, 2023 8:38 am tarafından Muhtesim

» Fırtına Adana'da Esemedi
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimeCuma Ekim 06, 2023 8:36 am tarafından Muhtesim

» spartak trnava 1 - 2 Fenerbahçe
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimePerş. Ekim 05, 2023 10:08 am tarafından Muhtesim

» Fenerbahçe 5 - 0 Rizespor
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimePaz Ekim 01, 2023 8:41 am tarafından Muhtesim

» Adana Demirspor beşiktaşı farklı yendi
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimeCuma Eyl. 29, 2023 7:25 am tarafından Muhtesim

» Makber Hafız Burhan
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimeSalı Eyl. 26, 2023 9:40 am tarafından Muhtesim

» Emir Sultan Kümbeti ve Camii /ahlat /Bitlis
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimePtsi Eyl. 25, 2023 7:54 am tarafından Muhtesim

» Selçuklu Mezarlığı / ahlat / Bitlis
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimePtsi Eyl. 25, 2023 7:48 am tarafından Muhtesim

» Eski Mardin
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimePtsi Eyl. 25, 2023 7:41 am tarafından Muhtesim

» Esenlik Köyü (ABRİ) CAMİİ /MUŞ
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimePtsi Eyl. 25, 2023 7:35 am tarafından Muhtesim

En iyi yollayıcılar
Muhtesim
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
berfin
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
karanfil
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
Necati
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
hzn
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
SusKun
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
Aslı
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
ela-gözlüm
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
buket_07
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
Şamil
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_lcapYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER I_voting_barYEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Vote_rcap 
Anahtar-kelime
muhtesim belkide papatya değilim yalnızlık neden mutluluk sevmek sıcak beden bahar 2022 elveda sevgi Dost yorumsuz zorunlu paint kadın 2023 SosyoLoji hatırla odun şair sarı özgürlük
SAAT
NAMAZ ÖĞRENİYORUM
NAMAZ HABERLERİ
  SİTENE EKLE
SİTENE EKLE
Kur’an-i Kerim OgReN
www.baktube.tr.gg
sitene ekle
İstiklal Marşı
İSTİKLAL MARŞI

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal...
Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım,
Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

Mehmet Akif Ersoy


GüNüN SöZü
Ads

    No ads available.



    Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder
     

     YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER

    Aşağa gitmek 
    YazarMesaj
    berfin
    TecrubeLi ÜyE
    TecrubeLi ÜyE
    berfin


    Ruh HaLi : YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Sessiz10
    Hangi ülkedensiniz : YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Turkey-1
    Mesaj Sayısı : 1060
    Teşekkür Sayısı : 1847
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Empty
    MesajKonu: YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER   YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER Icon_minitimeCuma Kas. 14, 2008 12:20 am

    --------------------------------------------------------------------------------

    - Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.
    - Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
    - Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
    - Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
    - Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
    - Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
    - Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
    - Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için, çatlak yerine bir dilim limon sürünüz, yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya ( kaynar değil ) batırınız. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra olacaktır.
    - Haşladığınız ıspanağın suyuyla mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz, değişik bir garnitür olur.
    - Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel bir kaç yerinden bir İğne ile deliniz.
    - Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz, evvela sirkeyi veya limonu Tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz.
    - Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını sağlamak için, büyük delikli rende kullanınız.
    - Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir. Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü alın, sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın. Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin tencerenin içinde kalıp sinmesi için, mümkünse kapağın kenarını hamurla kapatın.
    - Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz, kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır. Yahut ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı, hafif ateşte iki saat pişirmelidir. O zaman rengi de güzel olacaktır.
    - Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız. Aksi halde pişim çok uzun sürer. Derin tencerelerden kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin. Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz. - Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın. Böylece daha yumuşak ve leziz olacaklardır.
    - Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için, kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz.
    - Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın. Bir miktar pişirdikten sonra patatesleri çıkarın. Fazla tuzun gittiğini farkedeceksiniz. Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir.
    - Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür. Ama içine bir tutam kadar tuz atarsanız, yağın patlamasını önlemiş olursunuz.
    - Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyebilirsiniz.
    - Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir. Bunu önlemek için, fırının içine, bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.
    - Açtığınız hamurun hafif olması için bir miktar maden suyu katabilirsiniz.
    - Izgarada et pişirirken, etin bir yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman fazla bekletmeden çevirin. İkinci yüzü bildiğiniz gibi pişirin, sonra yine çevirin. Yani bir yüzü iki, öteki yüzü bir kez pişirin. Etiniz daha yumuşak olacaktır.
    - Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın tavaya atın.
    - Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa, daha canlı bir renk kazanır.
    - Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun.
    - Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura sade unun yanı sıra, patates nişastası da katmayı deneyin.
    - Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse, muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır.
    - Evde salça yapıyorsunuz ama çok sulu oldu. İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave ederek bir dakika kadar daha pişirin. İstenen kıvama geldiğini göreceksiniz.
    - Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin.
    - Yumurta haşlarken çatlamaması için yumurtayı bir kepçe yada kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun.
    - Soğan kavururken renginin canlı olması için biraz tuz serpin.
    - Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri, uzun süre dayanmaları için toz şekere bulamayı unutmayın.
    - Pişeceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin. - Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine bir tatlı kaşığı şeker atın.
    - Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur.
    - Çorba kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır. Birkaç tane buz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz.
    - Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur.
    - Kalamar kızartırken önceden süte batırılırsa daha yumuşak olur.
    - Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç, soğan ve kereviz sapı (veya maydanoz) konursa haşlama suyu çok lezzetli olur.
    - Patates püresi yaparken kullandığınız tuz kadar şeker de katarsanız daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur.
    - Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır.
    - Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyun.
    - Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız tereyağının yanmasını önlemiş olurunuz.

    __________________
    ***SIVASLI OLMAK SEVDALI OLANLARIN DESTANIDIR***
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
     
    YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER
    Sayfa başına dön 
    1 sayfadaki 1 sayfası
     Similar topics
    -
    » PRATİK BİLGİLER
    » Pratik Bilgiler
    » pratik bilgiler
    » Erkeklerin Ağzından Yemek Tarifleri
    » EN GÜZEL YEMEK VE SALATA TARİFLERİ

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap verebilirsiniz
    .Sözüm Ona. :: BiZiM MuTFaK-
    Yeni Başlık Gönder   Cevap GönderBuraya geçin: