Arkadaşlar,sağdan soldan duyduğum, okuduğum ve aklımda kalan her telden pratik öneri.
1-Sebze yemeklerinin hepsi yenmezse, artan yemekleri küçük torbalara koyup, derin dondurucuya atalım. Çorba yaparken kullanabiliriz. 2-Unun böceklenmemesi için kavanoza defne yaprağı koyabiliriz. 3-Limondan daha fazla su elde etmek için sıcak suya atalım. 4-Her zaman sarımsak ayıklamak istemiyorsak,soyduktan sonra bir kavanoza koyup,üzerine zeytinyağı ilave edersek çok rahat ederiz. 5-Sigara dumanını önlemek için,bir tasa sirke koyarsak ,ya da tasın içine pamuk koyup,üzerine sirke dökersek,sigara dumanını ve kokusunu alacaktır. 6-Kızartma yaparken zeytinyağı kullanırsanız (hele patates omletinde)mükemmel oluyor.Hem de daha sağlıklı. 7-Halıdaki koltuk,sandalye vb.ayaklarının yaptığı izleri yokedebilmek için geceden mobilya izinin üzerine buz koyalım(kapatacak şekilde)Bir sonraki gün izler kaybolacak. 8-Uzun süre devam eden ,kronikleşen öksürüğe karşı,küçük bir kutu bal alıp ,4/3 üne bir tatlı kaşığı toz zencefil ,bir tatlı kaşığı toz havlıcan(bunları aktardan bulabiliriz),biraz tarçın koyup,her sabah birer kaşık içelim.Üzerine de bir bardak ılık su.Öksürükten eser kalmıyor. 9-Sosis ve patatesi fırına atmadan veya kızartmadan önce,sütte bekletirsek daha lezzetli oluyor.
Şimdilik bu kadar dostlar.
berfin TecrubeLi ÜyE
Ruh HaLi : Hangi ülkedensiniz : Mesaj Sayısı : 1060 Teşekkür Sayısı : 1847 Kayıt tarihi : 01/11/08
1- Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyalım.Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır. 2-Patates torbanızın içine bir adet elma koyalım.Patateslerimizin 8 hafta büzüşmesini ve filizlenmesini önler. 3-Yeni bir tava aldığımızda içinde ilk önce bir miktar sirke kaynatalım.Kızartmalarımız tavaya yapışmayacaktır. 4-Kuru soğanları kesekağıdına sararak buzdolabının sebze bölümünde muhafaza edelim,çürüyüp bozulmasını önlemiş oluruz 5-Tuzluktaki tuzumuz nemlenmesin diye içine bir kaç tane pirinç atabiliriz