1 adet tavuk butu 5 s.b. su 4 y.k. yogurt 1 adet yumurtanin sarisi 1 1/2 y.k. un 2 - 3 dis sarmisak (dovulmus) 2 y.k. yag 1 c.k. pul biber 1 c.k. kuru nane Tuz, sirke (arzuya gore) Yapilisi:
Tavugu haslayip kemiginden ayirin ve kucuk kucuk dograyin. Bir kasede yumurta ve yogurdu cirpin ve bir kenarda bekletin. Tencereye unu ekleyip kokusu cikana kadar kavurun. Tavuk suyunu ekleyip (kaynadiktan sonra yaklasik 4 bardak kaliyor) karisim homojen olana kadar cirpin ve kisik ateste kaynayana kadar, arada bir karistirarak pisirin. Kaynamaya basladiktan sonra corbadan bir kac kasik alarak terbiyeye ekleyin ve karistirin. Daha sonra terbiyeyi yavas yavas corbaya ekleyin ve kayanamaya baslayinca kadar karistirarak pisirin, sarmisagi ekleyin ve puruzsuz olmasi icin blendirdan gecirin. Tavuklari ekleyip bir kac tasim daha kaynatin ve atesten alin. Tuzunu ekleyin. Yagi bir tavada kizdirip biber ve naneyi ekleyin. Servis yapmadan once biberli yag ve sirke ile susleyin. Afiyet sifa olsun!
berfin TecrubeLi ÜyE
Ruh HaLi : Hangi ülkedensiniz : Mesaj Sayısı : 1060 Teşekkür Sayısı : 1847 Kayıt tarihi : 01/11/08