Malzemeler: 200 g margarin 1 su bardagi Pudra Sekeri 1 poset Sekerli Vanilin 1 yumurta 1 poset Hamur Kabartma Tozu 2 su bardagi un 2 su bardagi hindistancevizi yarim çay kasigi zencefil yarim çay kasigi kisnis çay kasiginin ucu ile anason
Süsleme için: 50 g bitter çikolata 1 çay bardagi findik kirigi TARIFI: Margarini mikser ile krem haline gelinceye kadar çirpin. Pudra sekeri, sekerli vanilin ve baharat karisimini ilave edip yogun bir kivam elde edinceye kadar çirpin. Yumurtayi ekleyip yarim dakika daha çirpin. Un ve hamur kabartma tozunu birlikte eleyin ve hamura azar azar ilave edip çirpmaya devam edin. Son olarak hindistancevizini ekleyin ve karistirin. Hazirlanan hamuru 7 mm çapinda yildiz uç takilmis krema torbasina doldurun. 5 cm uzunlugunda sekiller vererek yagli kagit serilmis tepsiye sikin ve pisirin. Firindan çikardiginiz kurabiyeler soguduktan sonra, üzerlerine benmari usulü eritilmis çikolatayi bir kürdan yardimiyla ince çizgiler halinde sürüp üzerine findik kirigi serpin.
Benmari usulü: Isiyla direkt temas etmemesi gereken gidalar bu yöntemle pisirilir ya da eritilir. Gidanin bulundugu kap, ocak üzerindeki veya firin içerisindeki sicak su dolu bir baska kabin içine oturtularak gidanin pisirilmesi veya eritilmesi islemi gerçeklestirilir.
KARAGÖZ KURABIYE
.
Malzemeler: 1 su bardagi seker 1 adet yumurta 125 gr tereyagi 2 su bardagi süt 1 paket kabartma tozu aldigi kadar un 2 çorba kasigi un
TARIFI: Seker, yumurta, tereyagi karistirilir. Diger malzemeler de eklenip iyice yogurulur. Hamurdan küçük parçalar koparilip elde bastirmadan yuvarlanir. Yaglanmis tepsiye dizilip 170 derecelik firinda kizarana kadar pisirilir. Sicakken üstüne pudra sekeri serpilip servis yapilir.
ÇAM KURABIYELER
Malzemeler: 125 gram margarin 2/3 su bardagi pudra sekeri 1 adet yumurta sarisi 1 paket vanilya 2 su bardagi un 1 çorba kasigi kusüzümü
TARIFI: Ön hazirlik olarak firini 160 derecede isitin. Yag, seker, yumurta sarisi ve vanilyayi küçük bir kapta karistirin. Hafif bir krema kivamina gelene dek mikserle çirpin. Unu eleyerek kaba alin. Kusüzümlerini ilave edin. Yumusak bir hamur haline gelene dek karistirin. Hafifçe unlanmis bir zeminde yumusak hareketlerle yogurun. Hamuru ikiye bölün. Hamurun yarisini iki yaprak yagli kagidin arasina koyun, ince bir hamur haline gelene dek açin. Ikinci hamuru da ayni sekilde açin. 20 dakika buzdolabinda dinlendirin. Sekilli kaliplar kullanarak hamuru kesin. Firinin en üst rafinda 20 dakika pisirin. Çikarttiktan sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin. Daha sonra tepsiden alip, servis yapin.
TARIFI: Bir tencereye pudraseker ve kavrulduktan sonra iyice dövülmüs findik konur. Iyice harmanlanir ve yumurta aklariyla karistirilir, bulamaç haline getirilir. Tencere orta atese oturtulur ve tahta kasikla kabin dibi kazinarak karistirilir, koyulasincaya kadar pisirilir. Sonra tencere atesten indirilir, 1 saat kadar bir kenarda birakilir. Firin tepsisi önce yaglanir, sonra una bulayin. Fazla unun dökülmesi için tepsi bas asagi çevrilir. Tepsi hazirlaninca karisim bir sikma torbasina veya pasta enjektörüne doldurulur, tepsiye findik büyüklügünde yuvarlaklar siralanir. Kurabiye hamurlarinin tepsiye siralanmasi sona erince, tepsi orta isili firina sürülür ve 35 dakika tutulur. Kurabiyeler pisince tepsi firindan alinir, bir kenarda sogumaya birakilir. Soguyunca servis tabagina konur ve servis yapilir.
TARÇINLI KURABIYE - 2
Malzemeler: 250 gram margarin 3 çorba kasigi tozseker 3 su bardagindan bir parmak eksik un 1 tatli kasigi tarçin 1 paket kabartma tozu 1 su bardagi dövülmüs findik Üzerine: 2 çorba kasigi pudrasekeri 1 tatli kasigi tarçin
TARIFI: Margarini eritip ocaktan alin ve tozseker ilave edin. Seker eriyinceye kadar karistirin. Elenmis un, kabartma tozu, tarçin ve dövülmüs findigi ilave edip yogurun. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar kopartip ovucunuzun içinde yuvarlayin. Kurabiyeleri yaglanmis tepsiye dizin. Önceden isitilmis 140 derece firinda 30 dakika pisirin. Kurabiyeler ilikken
berfin TecrubeLi ÜyE
Ruh HaLi : Hangi ülkedensiniz : Mesaj Sayısı : 1060 Teşekkür Sayısı : 1847 Kayıt tarihi : 01/11/08
Konu: Geri: kurabiyeler Ptsi Kas. 02, 2009 12:50 am
kurabıyeler cok guzel gözuküyor .abi emegıne sağlık
Muhtesim Admin
Ruh HaLi : Hangi ülkedensiniz : Mesaj Sayısı : 4379 Nerden : istanbul Teşekkür Sayısı : 10146 Kayıt tarihi : 30/10/08