Mesaj Sayısı : 425 Yaş : 50 Nerden : istanbul Teşekkür Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 21/12/08
Konu: bakın anadolu kadını ne dimiş Ptsi Nis. 06, 2009 2:17 am
Bir Anadolu Kadını, bu “garipleri” görünce şöyle bir ifade kullandı, zihnimde yer etmiştir:
“Başlarını bağlayıvermişleeer, gerisini goyu vermişleeeer be yavrum….!”
Bu “goyu verdiklerimiz” dar badi, kısa etek, sıkan jeans olarak yansıyor bize.
Sen altını eşele bakayım, içinden ne “iç çatışmalar” ne “tutarsız inanç ve fikirler” çıkar…
Yani, olay “işte gençlik, özeniyorlar zamanla geçer herhal” olayı değil.
Böyle düşünen ya çok saftır ya da -bu kelimeyi kullanmaktan hoşlanmam ama- tam bir haindir.
“Efendim, islam zamanın gereklerini karşılamada artık yetersiz, bakın müslümanlar neler yapıyorlar? Türbanlısı bile Tarkan konserine gidip dans edebiliyor…….” diyenlerin sesleri zamanla daha da artacak bu gidişle…
Müslüman’ın hatalarını İslam’a yüklemek bazılarına büyük haz vermiştir zaten…
“Ağır makyajlı” “pantolonlu” “dar gömlekli” “sıkma başlı” (emredilenden farklı baş bağlamadır kast edilen) bir modern(!) müslüman kadın, türban (dikkat edin başörtüsü bile demiyor!) yasağının bir zulüm olduğunu söylüyor, “türbanlıların” sözcülüğüne “soyunmuş”……
Heyyyttt…bre aslan müslümanlar….
ne güzel kullanılıyor(um)sunuz?
şimdi, haydi türban serbest dese biri, özgür olacaksınız, bütün mesele halledilecek, he mi?
varsa bir sorun bu “tesettür sorunudur”…
ya da “dinini bilememe” veya “bilmeme” sorunudur….
ya da “dinini yanlış bilme” sorunudur….
ya da “dinini öğrenmek istememe” sorunudur…
ya da “dini kendi nefsâni isteklerine göre yorumlama isteği” sorunudur…
ya da……
yani anlayacağınız sorun başka bir sorundur….
( bi de benim böyle asıp kestiğime bakmayın, kendime bi bakıyorum, bendeki sorunlar daha da katmerli, yani al sana başka bir sorun daha…
bi de tavsiyem, “bu zamanda ancak bu kadar yapılır” diyenlerle gaflete düşüp tartışmaya çalışmayın, Allah korusun bir kaç dakika sonra küfür uçurumunun kenarında birlikte gezindiğinizi dehşetle farkedersiniz, benden söylemesi)