Mesaj Sayısı : 425 Yaş : 50 Nerden : istanbul Teşekkür Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 21/12/08
Konu: Demişki esas olan tahkiki imandır, taklidi değil Ptsi Nis. 06, 2009 2:15 am
Efendim… Asrın adamı aslında asrın hastalığını bulmuş teşhisde koymuş lakin bunu bugün ne gören var ne de uygulayan…
Demişki esas olan tahkiki imandır, taklidi değil. işte bizim bugün üzerinde durmayı planladığımız konu budur. Tahkiki iman…
Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber açılıp saçılan vatandaşlarımızın arasına bu yıl başı örtülü kardeşlerimizde katıldı. Çok enteresan değil mi ?
Eğer istanbul-izmir-ankara gibi büyük şehirlerde yaşıyor ve şehir merkezlerine şu sıralar uğradıysanız sizde şahit olmuştursunuz bu duruma…
Kızlarımızın başları sıkı sıkı rengarenk eşarplarla bağlı tek bir tel saç görünmüyor fakat ne hazindirki giydiği etek dizlerinde ve bacaklarının yarısı çıplak olarak ortada…
Nedir?
Saçlar örtülü elhamdulillah..lakin aşağısı? Dar bir badi tişört ya da gömleğimsi bişi , olmadı hırka .vs vucut hatlarını olacanca açıklığıyla gösteren elbiseler ve daha kötüsü diz kapaklarına kadar gelen bir etek ve çıplak bacak sokaklarda gezinenleri gördünüz mü?
Ben gördüm… şimdi enteresanlığa bakın. kızın saçları kapalı geri her taraf açık. Bacaklarını teşhir etmekten çekinmeyen birisinin neden türban taktığını hala tam manası ile anlamış değilim…
Böyle giyinenler ya başörtüsüne hakaret için kasti bir davranış içindeler ya da başörtüsünü neden taktıklarını bilmiyorlar.
Bu tarz kızlar-kadınlar doğmuşlar bi bakmışlar anneleri türbanlı bu yüzden türban takmışlar sonra biraz büyümüşler bi bakmışlar başka kız arkadaşları mini etek dar pantolon dar badi giyiniyor. Bu sefer çıplak bacakla etek ve dar badi giyinmeye başlamışlar ve ortaya böyle bir tezat oluşmuş. Üst taraf anne alt taraf çevre…
İşte bunun sebebi bilinçsiz olarak yaşanılan islamdır. Kızlarımıza türban takmasını söylerken , türbanı neden takması gerektiğini niçin söylemiyoruz?
Tesettürlü olmak sadece vucudu kapatmak manasına gelmediğini ve dolayısı ile kapalı olsunda dar olsun, ilgi çekici olsun,tahrik edici olsun farketmez mantığınız aptallıktan öteye gitmediğini söylememiz gerek..
Dahası…
Tesettürlü bir bayanın hareketlerinde dikkat etmesi gereken husular olduğunu söylemeden hicap etsemde yazmadan edemeyeceğim…
Mesela tesettürlü bir kadın parkta erkek arkadaşı ( ! ? ) , sözlüsü nişanlısı ya da kocası ile öpüşemez…. kahveye gidip okey oynuyamaz…ahlaksız şekilde konuşamaz… he bunu başı açık kardeşlerimizde yapmamalı ama tesettürlü kardeşimiz hiç yapmamalı…(bunlar gördüğüm şeyler)
Böylelerini görünce bazen yüzüne tüküresim geliyor sonra “israf haramdır” ayeti aklıma geliyor..dizginliyorum kendimi..
işte burada taklidi ile tahkiki imaın farkı ortaya çıkıyor… kızlarımızı okutalım ama ilk önce okunması gereken şeylerden başlayarak…başta kendimiz okuyarak… anne babamız müslüman diye müslümanım demeyelim…nedir bu islam nedir bu iman ne dir bu ibadet nedir bu itikat v.s soralım cevap bulalım ve hayatımıza yansıtalım aksi halde tükürüğe bile layık olmaz aşağıların aşağısına düşersiniz düşeriz.….