En sevdiğimiz gıdalar aslında bizim düşmanımız. İşte kanseri tetikleyen
gıdalar
21 ünlü uzman tarafından yapılan
ve beş
yıl süren araştırmadan kanserle ilgili şu sonuçlar çıktı.
Günde 1 porsiyon köfte bile
Kanser riskini artırıyor
Beş yıl süren araştırma sonucuna göre
Günde bir dubleden fazla içki de kanseri tetikliyor
Dünya Kanser Araştırmaları Fonu tarafından yapılan bir araştırmaya göre,
kırmızı et ve
Alkol çok az miktada tüketilse bile kanser riskini artırıyor. Kamu sağlığı,
diyet ve beslenme konusunda 21 dünyaca ünlü uzman tarafından yapılan ve
beş yıl süren araştırmaya göre, günde 100 gram bile kırmızı et
tüketmenin özellikle
Bağırsak
Kanseri riskini artırdığı belirlendi.
Uzmanlar tarafından yayınlanan tavsiye raporunda günde 80 gramın
üzerinde kırmızı etin kesinlikle tüketilmemesi gerektiği kaydedildi.
Rapora göre, alkol tüketiminin ise sıfır olması gerekiyor. Erkekler
günde iki bardak,
kadınlar
ise bir bardak
Alkolü geçtiklerinde kanser riski katlanıyor.
HANGİ MENÜDE KAÇ GRAM ET VAR ?
-Hamburger'deki köfte 110 gr.
-İskender 120 gr.
-Bir porsiyon köfte 100 gr.
Organik gıda kanser düşmanı
Organik gıdalar üzerinde bugüne kadar yapılan en büyük araştırmanın
sonuçlarına göre, organik besinler diğer besinlerden çok daha
Sağlıklı. 4 yıl
süren ve tam 24 milyon dolar harcanan araştıma sonucunda organik meyve
ve sebzelerin yüzde 40 daha fazla antioksidan içerdiği, diğer meyve
sebzelere oranla demir ve
çinko açısından çok daha zengin olduğu belirlendi.
Organik yöntemlerle üretilen sütte ise antioksidan oranı yüzde 90 daha
fazla olabiliyor. Organik besin tüketenlerde kanser ve kalp
rahatsızlıkları azalıyor. Bu araştırmayla AB hükümetlerinin organik
yiyeceklerle ilgili tavsiye kararları alması bekleniyor.