Konu: Pratik Mutfak Bilgileri Perş. Ara. 17, 2009 9:45 pm
Kizartma kokularinin butun eve yayilmamasi icin yagin icerisine 1-2 dal maydanoz atin.
*Firinda patates yapmadan once,10-15 dakika haslayin ve catal ile delin.Daha kolay pisecektir.
*Kizartma yagini bir kac kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak icin kizgin yagin icerisine bir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.
*Yeni bir tava satin aldiginizda ilk once icinde bir miktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini onleyecektir.
*Unlarinizin boceklenmemesi icin, un kavanozunun icerisine bir adet defne yapragi koyun.
*Buyuk miktarda patatesiniz var ise torbanin icerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve buzusmesini onler.
*Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir corba kasigi suyun icerisine bir cay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin. Boylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.
*Biskuvileriniz yumusamissa onlari birkac dakika firinlayin.
*Peyniri kolay rendelemek icin,15 dakika buzlukta bekletin.
*Cekmeceleri icini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik supurgesinin ucuna ince bir corap gecirin.
*Firinda tavuk kizartacaginiz zaman uzerine koydugunuz baharatlardan icine de koyun.Boylece daha lezzetli olur.
*Mantarlarin daha lezzetli olmasi icin pisirmeden once uzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.
*Kek kalibinizin icine hamurunuzu dokmeden once ortasina bir serit aluminyum folyo koyun. Boylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca cikartabilirsiniz.
*Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bolumunde muhafaza ederseniz curuyup bozulmasini onlemis olursunuz.
*Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bolun,yarisini tavugun uzerine bastirarak iyice surun. Diger yarisini ise tavugun icerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.
*Sogan,sarimsak kesmeden once parmaklariniza limon suyu surerseniz, istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.
*Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman bicak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice cektiginiz zaman duzgun bir sekilde kesildigini goreceksiniz.
*Domates salcaniz cok eksi ise icerisine bir havuc rendeleyin. Havuc,salcanizi tatlandiracaktir. ALINTI...