Konu: Mevlana'dan Aşk Gazeli C.tesi Kas. 21, 2009 10:46 pm
Ululukta değildir aşkhünerde değildir.Bilgide değildirhem defterde değildir.Kitap sayfalarında hele hiç değil.Halkın dedikodusuda olamaz aşıkların yolu... ]Dalı sonsuzluktadır aşkınkökü ilksizliktedir.Ne arşa dayanır bu ağaçne toprağa.Bir gövdeside yok ki gövdeye dayanası.
Aşk gelince aklı koyduk rafaheva ve hevesi falakaya yatırdık...Akla ve ahlaka yaraşır şey değil çünkü şu kendini beğenmişlik...
Hani ey aşıkhani özlem çekiyorsun ya Sevgili'ye!Bil ki Sevgili'dendir özlemin özü.Odur asıl sana özlem duyan.Çünkü o tutuşturmayınca alevikimsede olmaz ateş.(ve aşk ateşi önce sevileneondan sevene düşer)
Deniz yolcusuna ya korku ya umut tahtasıdır gemi.Yolcu da tahta da yok olunca ne kalır ki yokluktan başka!..
Bir tahta parçasına verdinse gönlünüboğulmaktan korkarakyol eri değilsin sen.Belki aslına isyan eden bir isyancı!..
Bir şerbet sun bana canlar bağışlayan dudağından da şifa bulayım derhal.Hastaya bundan daha etkili ilaç mı bulunur?
Sustum!Bir harf bile söylememin imkanı yok yoklukta artık.Aslı olmayan sözlerdir çünkü hep dilimdegerçek değil surettir hep...Cana eziyetten başka bir şey vermez ki söylesem!..
Sustum!Çünkü hadden aşkın olacak sözkabından taşacak...Ne kulaklarda onu anlayacak bir kudret var oysa;ne anlayışında uygun bir kabiliyet!..
Ey Tebrizli!Hem denizsin senhem inci.Tanrı nurundan başka birşey değildir varlığın da!... ALINTI...